La Mancomunitat del Carraixet pionera a realitzar un campionat d’Escala i Corda femení

Ahir es va disputar el primer campionat d'Escala i Corda femení en el trinquet de Bonrepòs i Mirambell. Aquest esdeveniment, en el qual les pilotaris Mónica Moya i Mireia Badia es van proclamar campiones, va ser organitzat per la comissió d'esports de la Mancomunitat del Carraixet dins del programa “ESPORT I DONA” que pretén donar visibilitat a l'esport femení a través de les seues accions.

 

Sota el lema “Fem esport, fem igualtat!” les dones es van convertir en protagonistes amb l'objectiu de promocionar la igualtat entre homes i dones. Abans del campionat, també es van atorgar dues beques per a esportistes de la Mancomunitat, per a afavorir la seua pràctica esportiva. L'encarregada del lliurament va ser Anna Gómez, jugadora professional del Valencia Basket Club.

 

En primer lloc, se li va entregar el premi “Esport i dona 2018” a Jara Sánchez Martí, una esportista natural d'Alfara del Patriarca que malgrat la seua curta edat ja compta amb un campionat autonòmic en el 2017 i un subcampionat nacional en la mateixa temporada en la pràctica de la Gimnàstica Aeròbica. D'altra banda, el segon trofeu va recaure sobre Verónica Ordóñez Muñoz, Taekwondista de Bonrepòs i Mirambell, nascuda l'any 2004 i que compta en el seu currículum amb diverses medalles d'or a nivell nacional, amb un campionat internacional en el 2013 i a més, aquest mateix dissabte es va proclamar campiona internacional en la modalitat de combat.

 

Cal destacar que la Mancomunitat del Carraixet -amb la col·laboració de la Federació de Pilota Valenciana-, ha sigut pionera a realitzar un campionat d'Escala i Corda femení, on el personal assistent va poder comprovar el gran nivell de les jugadores participants. Rubén Rodríguez, regidor d'esports de Bonrepòs i Mirambell, va agrair la seua implicació i va recalcar que els municipis de l'entitat han potenciat aquest esdeveniment per a “donar-li a la dona la igualtat necessària” que mereix. Per part seua, l'alcaldessa de la localitat, Rosella Antolí, va destacar la idea de treballar perquè aquest campionat continue realitzant-se en un futur.

 

Entre les personalitats assistents també es trobaven altres regidores i regidors del municipi, com Rosabel Bolaños -d'igualtat-, Jesús Raga i Raquel Ramiro; així com Josep Marí, vicepresident de la Mancomunitat del Carraixet i MªCarmen Cabo, regidora d'esports de Foios.