Benvinguts a l’àrea de Cultura de la Mancomunitat del Carraixet

L’àrea de Cultura de la Mancomunitat del Carraixet té com a finalitat oferir una proposta cultural que puga englobar als quatre municipis que la conformen (Bonrepòs i Mirambell, Alfara del Patriarca, Vinalesa i Foios). Per açò, a l’hora de planificar les seus intervencions culturals, cerca algun punt de contacte en el qual puguen confluir tots els municipis. A més, pretén acostar la cultura a tots els veïns i veïnes d’aquests pobles, així com fomentar i divulgar el patrimoni valencià.

 

Des d’aquesta perspectiva, s’estan duent a terme dues accions: la trobada de Corals de la Mancomunitat del Carraixet i el festival Horta Sonora.

 

 

Trobada de Corals de la Mancomunitat del Carraixet

 

El 20 de febrer de 2010, en l’església parroquial de Bonrepòs i Mirambell, va tenir lloc la I trobada de Corals dels quatre municipis que conformen la Mancomunitat. Des d’aquest moment, i alternativament en cadascun d’ells, la Coral Juan de Ribera d’Alfara del Patriarca, el Cor de Bonrepòs i Mirambell, el Cor de Santa Cecília de Foios i la Coral Pi de l’Anell de la SRM de Vinalesa han vingut participant, any rere any, en aquesta aposta que fomenta la cultura i les tradicions dels nostres pobles.

 

 

Festival Horta Sonora

 

El festival Horta Sonora és un projecte de la Mancomunitat del Carraixet, en col·laboració amb l'associació Nitrato de Chile, que naix amb l'objectiu d'impulsar la creativitat artística, la cultura musical, la tradició i el paisatge de l'horta. A través d'aquest programa es destinen unes beques a la subvenció de quatre propostes musicals contemporànies, que continguen com a tema principal l'Horta. Els compositors i les compositores han de plantejar una peça musical que posteriorment serà interpretada per alguna de les agrupacions musicals dels pobles col·laboradors, en paratges importants com per exemple, el Motor del Tercet a Foios o el Molí de l’Aigua d'Alfara del Patriarca.

 

 

L’àrea de cultura de la Mancomunitat del Carraixet continuarà treballant per a promoure aquest tipus d’intercanvis culturals.