Benvinguts a l'àrea d’Esports de la Mancomunitat del Carraixet

L’àrea d’esports de la Mancomunitat del Carraixet compta amb un ambiciós programa per als pobles que conformen l’entitat: Vinalesa, Foios, Bonrepòs i Mirambell i Alfara del Patriarca.

 

El programa esportiu està orientat cap a la consolidació d’un model basat en la relació social entre les persones, la salut i l’educació. En aquest sentit compta, des de 2017, amb un protocol d’actuacions i un codi de conducta per a eradicar la violència esportiva denominat Juga Net al Carraixet, destinat a promoure el joc net en totes les competicions que tinguen lloc a la Mancomunitat.

 

Així mateix, des de la perspectiva educativa proporcionen recursos a monitores i monitors esportius, així com al personal responsable de dirigir les entitats esportives dels quatre municipis. Per exemple, per a aquests últims es va realitzar un curs organitzat per la Mancomunitat junt a l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana, amb tal de facilitar-los experiències com a principals agents de promoció de la pràctica de l’esport.

 

Un altre dels aspectes que es té molt en compte és la utilització de l’esport com a eina per a la promoció de la igualtat entre homes i dones. Per aquest motiu, la Comissió Esportiva de la Mancomunitat pretén donar visibilitat a l’esport femení a través de les seus accions, com en el cas de la convocatòria als I premis Esport i Dona 2018.

 

De la mateixa manera, l’àrea d’esports de la Mancomunitat es preocupa per la salut dels més majors i realitza activitats conjuntes per als diferents grups de Bonrepòs i Mirambell, Foios, Alfara del Patriarca i Vinalesa; amb la intenció d’intercanviar experiències, transmetre valors i beneficis de les activitats físiques i contribuir a millorar les relacions intergeneracionals. 

 

Seguint aquesta mateixa línia, fomenta altres esports saludables per a tots els públics, com la marxa nòrdica.

 

D'altra banda, en la programació esportiva es té especial interès per la promoció d'una de les activitats esportives que major tradició té entre els municipis que conformen la Mancomunitat del Carraixet: la pilota valenciana. En el foment d'aquest esport, senyal d'identitat dels quatre municipis, s'implica a tots els clubs a l'hora de dissenyar qualsevol estratègia.

 

Tot açò es fa des d’una perspectiva de conjunt i treballant a partir d’una planificació que tinga en compte totes les millores pertinents que es puguen realitzar a partir dels quatre eixos més importants d’aquesta àrea: activitats, instal·lacions, participants i associacions esportives.